lauantai 4. helmikuuta 2012

Haaste vastaanotettu! Vuorossa Seikkailu

Hyvät lukijani!

Kuten jotkut teistä ovat ehkä huomanneet, otin Gogolin blogissaan heittämän tuoksuhaasteen vastaan. Päätin valita tuoksukirjaimekseni G:n ja aloittaa tuoksuttelun Galimardin tuoksuista. Omasta kaapistani löytyi Galimardin miestentuoksu Aventure, jonka sitkeä myyjätär sai kaupattua minulle Grassessa EdP-vahvuudessa EdT:n ollessa loppu.
Aventure on puinen, pihkainen ja herkullisen mausteinen tuoksu. Tuoksussa on muun muassa pippuria, pihkaa, seetripuuta, patsulia, vetiveriä ja greippiä. Raikas kukkaisuus loistaa tässä tuoksussa poissaolollaan. Serkkutuoksuista tulevatkin mieleen hieman sitruksisempi ja kukkaisempi Hermesin Terre sekä Marc Jacobsin katajainen Bang. Tästä kolmikosta valitsen kyllä Aventurin omaksi suosikikseni. Aventure kuuluu mielestäni tuoksuluokituksessa luokkaan C4 - Fougère Epicée. Itse en tosin kyllä saa tästä kovin paljoa kukkaisuutta irti, mutta voi olla, että tuoksun kukkaisuus katoaa pihkaisuuden sekaan minun ihollani.
Tuoksuja voi käsitellä monin tavoin ja haluan nyt analyyttisen lähestymistavan lisäksi tarjota teille toisenlaisen aisteja hivelevän lähestymistavan parfyymeihin. Olen valinnut muutamille blogissani käsittelemilleni tuoksuille niille sopivan musiikkinumeron. Näissä musiikkinumeroissa olen tietysti uskollinen omalle oopperainnostukselleni, erityisesti barokkiooppera on lähellä sydäntäni. Näin ollen Aventurelle valitsen oopperapalaksi Bajazet'n aarian Händelin oopperasta Tamerlano. Tämä herooinen aaria vie meidät muinaisen Samarkandin tienoille ja näin sopiikin hyvin yhteen pihkaisen tuoksun kanssa. Aarian voi kuunnella tästä.

Edellisessä postauksessa käsittelemä oma tuoksuni Amor Sacro sopii hyvin yhteen Händelin "Il trionfo del tempo e del disinganno" eli "Ajan ja valistuksen voitto" -oratorion loppuaarian kanssa. Tämän aarian voi kuunnella Natalie Dessayn tulkitsemana tästä.

Diorissimon taustalle sopii taas hyvin Kreivittären eleginen aaria "Dove sono" Mozartin oopperasta Figaron häät. Tämän aarian voi kuunnella Kiri Te Kanawan tulkistemana tästä.

1 kommentti:

  1. Hei, Kiitos inspiroivista musiikkiparituksista ja olen hulluna Silkkitiehen. Aventuren etsin vielä käsiini, pidän monista miesten tuoksuista enemmän kuin perinteisemmästä naisrepertuaarista.

    VastaaPoista