lauantai 7. syyskuuta 2013

Disco Diva ja Huikea kilpailu :)

Hyvät lukijani,

laitetaan tähän päivän päätteeksi vielä pieni puffi. Uutuustuoksumme Disco Diva on nyt käynyt läpi kypsymisprosessin ja on valmis pullotettavaksi. Disco Diva on häpeilemätön retropläjäys, joka ei jätä syksyn bilehileitä kylmäksi. Tuoksussa on itsessään jo bilehileet valmiina. Disco Diva on myskinen Chypre fruité, joka avautuu mandariinin ja persikan sävyissä. Tuoksussa on tietysti diskopallon lailla kimaltavia aldehydejä, purkkaa ja puuteria, tupakkaa, jasmiinia ja ruusua sekä sensuelli patsulin ja castoreumin vivahde.
Pitkän blogihiljaisuuden loppumisen kunniaksi haluan julistaa uuden blogikilpailun avatuksi. Kilpailun idea on seuraavanlainen. Kirjoita kommenttikenttään, millainen fantasiatuoksu inspiroisi juuri Sinua. Millaista tuoksua et ole löytänyt markkinoilta ja millaisen tunnelman haluaisit pulloon. Minä valitsen perjantaina 11.10. kiinnostavimman ehdotuksen ja katsotaan, mihin siitä päädytään. :)

Tervetuloa kommentoimaan!

Tähän loppuun laitetaan vielä hiukan inspiraatiota kaikille meille Disco Divoille.
 

10 kommenttia:

 1. Sydäntalvi: kaamos ja keskipäivän kelmeä kajo horisontissa, paukkupakkanen joka hyytää dieselautot ja puree goretexit puhki, koivuhalot pannuhuoneessa, lumen narina jaloissa, porojen nilkkojen napsuminen muuten täydessä hiljaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninari!
   Tuossa oli aikamoinen alku tuoksulle. Jotenkin näistä lappi-aiheista teemoista tulee mieleen aina castoreum ja tammi-/puusammal. Tuo jäätävyys onkin sitten aivan omanlaisensa haaste. Tästä on hyvä lähteä kehittelemään ajatusta.

   Poista
  2. Jopas, en miellä noita yhtään pohjoisen tuoksuiksi, täällä luonto tuoksuu ylipäänsä todella miedolle. Jouduin nyt palaamaan aiheeseen kun tuli äsken mieleen, että en ole koskaan vielä kuullut kenenkään käyttävän vanamoa (liekö rauhoitettu?) missään, ja sen tuoksu on TAIVAALLINEN. Siis pesee puhtaat pikkuvauvatkin tuoksussaan. Vanamo, maarianheinä ja pajuparkki = L'essence de Lapin kesä. :) (Löysin tuoksufooruminkin vihdoin! Olen siellä Njaalgahaisyeini.)

   Poista
  3. Vanamon tuoksua on toivottu hajuvesiin aikaisemminkin. Pitäisi ihan käydä haistelemassa vanamoa. Tosiasiahan on, että monesta luonnonkukasta ei saa tuoksua pullotettua perinteisin menetemin, vaan tuoksu pitää rekonstruoida uudelleen. Esimerkiksi kielo on klassinen esimerkki fantasiatuoksusta, joka on aina parfymöörin luomus. Suopursu on muuten yksi aika Lapin kesä -henkinen tuoksu. Se muistuttaa odööriltään melko paljon atsaleaa, mutta on hiukan indolisempi ja sammaleisempi.

   Poista
 2. Fantasiatuoksun aiheena voisi olla kiireetön kesäaamu. Aurinko on jo alkanut lämmittämään aamua päiväksi, lasissa on appelsiinimehua, iholla tuoksuu vielä uni ja lämpö. Avoimesta ikkunasta kuulee sirkkojen sirittävän niityllä ja jossain kauempana pörisee ruohonleikkuri.

  VastaaPoista
 3. ..ai miten niin näinä syksyn koleina ja kiireisinä aamuina kaipaan kesää? Ajatuskin kesästä tuntuu niiiiiiiin kaukaiselta, että luokittelen sen fantasiaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruohonleikkurin pörinä voi olla tuoksussa aika haastava, mutta sen sijaan leikattu ruoho tulee aika helposti. Muistaakseni tärkeimmät molekyylit siinä olivat C6-aldehydi ja cis-3-heks...joku... nyt unohtui, mikä -aali, -yyli pääte siihen kuului.

   Poista
 4. Kiitos kaikille kahdelle vastaajalle. Ihan haistatellakseni... parfyymit... kaikille, jotka eivät osallistuneet, julistan kummatkin vastaajat eli Ninarin ja Calypson voittajaksi. Otan kummatkin ehdotukset korvan taakse ja alan kehittelemään niitä. Ninari ja Calypso saavat palkinnoksi Hannele ja Aurora näytteitä PP Perfumes -tuoksumerkiltäni, sekä Grassen tuliaisina Molinardin ja Fragonardin näytteitä. Laittakaa voittajat osoitteet yksärinä tuoksufoorumilla. :)

  VastaaPoista
 5. Voi ihanaa, kiitos!
  Etenkin tuo Aurora kiinnostaa paljon, kiva päästä haistelemaan sitä sillä se kuulostaa niin mielenkiintoiselta tuoksulta. :)

  VastaaPoista