lauantai 11. helmikuuta 2012

7-aseetyyli, 1,2,3,4,5,6,7,8-octahydro-1,1,6,7-tetrametyylinaftaleeni

Hyvät lukijani,

Tämä otsikko tuskin sanoo kovin monelle teistä yhtään mitään. Kyseessä on kuitenkin eräs modernin parfyymiteollisuuden tärkeistä tuoksukomponenteista. Lyhyesti sanottuna tämä molekyyli tuoksuu kalliille. Se on puinen, ambrainen, lämmin... tuoksu tuo mieleen seetrin ja santelin. Sitä voisi kutsua parfyymien alusvaatteeksi - se tuo hienostuneisuutta, se tuo runkoa, se kiinnittää tuoksun iholle. Ennen kaikkea se on mukana monissa hienostuneissa tuoksuissa. On sanottu, että esimerkiksi Lancômen Tresor nojaa voimakkaasti tämän molekyylin varaan. Ja, hyvät lukijani, tunnustan... Hannelen puuterinen pohja on myös osaltaan velkaa tälle molekyylille.

Kyseessä on tuotenimellä Iso e super -tunnettu molekyyli. Tästä molekyylistä on kirjoitettu asiantuntevasti tällä blogisivustolla, joten ylenpalttisen referoinnin sijasta annan teille tästä linkin Perfume Shrine -blogiin. Testasin itse Iso e superista tehtyä Molecule 01 -tuoksua. Tämä molekyyli tuoksuu iholla todella laadukkaalle, mutta samalla yksiulotteiselle. Itse en voi pitää tätä Escentric molecules -sarjan tuoksua varsinaisena hajuvetenä. Enemmän tuli mieleen parfymöörien oppitunti, jossa harjoitellaan laadukkaan modernin tuoksun tekemistä. Minulle tuoksu tuo on valkoinen kangas, joka odottaa maalaamista. Kauniisti kehystetty valkoinen kankaan - kangas, joka on silti tyhjä.Mikäli teillä on mahdollista käydä esimerkiksi Stockmannilla nuuhkimassa tätä tuoksua tehkää se ihmeessä. Tätä tuoksua en lähtisi väkisin sullomaan mihinkään tuoksuryhmään. Se ei ole edes tarpeen - kyseessä on kuitenkin ennen kaikkea moderni laadukas raaka-aine, josta on tarkoitus loihtia upeita parfyymeja.
Käsittääkseni Iso e super -tuotemerkin omistaa IFF. Jälleen kerran, hyvät lukijani, toivon, että korjaatte minua, jos olen väärässä. Perfume Shrine -blogin mukaan tätä molekyyliä on runsaasti muun muassa Hermesin Terressä ja Kenzon Airissa. Kummatkin tuoksut löytyvät kaapistani - tosin Air on saattanut jo väljähtyä. Ja vielä kerran täytyy todeta, että myös oma luomukseni Hannele Eau de Parfum sisältää tätä erinomaista tuoksuraaka-ainemolekyyliä.

4 kommenttia:

 1. Moi, olenkin etsiskellyt noita eksentrisiä molekyylejä. Oletko vakavissasi, saako niitä Stockalta?! Mahtavaa!

  Rakastan näitä raaka-ainepostauksia, kiitos!

  VastaaPoista
 2. Osaatko neuvoa, löytyykö tuota Terreä mistään kaupasta Suomessa? Oon lukenut siitä ulkomaisista tuoksublogeista, ja kiinnostaisi tutustua siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hermestä ei muutama vuosi sitten tuotu Suomeen, mutta en osaa sanoa tämänhetkisestä tilanteesta. Minulla on Terreä hyllyssä kaksin kappalein, joten jos vaikutat Pääkaupunkiseudulla, voit esimerkiksi tulla toimistollemme Itäkeskukseen nuuhkimaan Terreä ja muita tuoksuja.
   Ja huomio huomio, tämä kutsu koskee toki ajanvarauksella teitä kaikkia muitakin. :)

   Poista
 3. Kiitoksia vastauksesta ja hienosta tarjouksesta. Tulee kuitenkin käytyä pääkaupunkiseudulla niin harvoin, että varmaan helpompi löytää Terre ulkomailta. Suosittelin muuten tuoksuasi kaikille tuntemilleni Hanneleille jo pelkästään nimen vuoksi.

  VastaaPoista